Bratislava (21. októbra 2010) - Je už
tradíciou, že ku koncu roka prináša Zlatý
Bažant na trh špeciálne sviatočné
pivo. Kým dva roky po sebe to bolo pšeničné
pivo a minulý rok mimoriadne úspešný
tmavý Porter, tohtoročná sviatočná
špecialita Zlatého Bažanta je zatiaľ
neznáma. Novinka bude odhalená vo
štvrtok 28. októbra, kedy si sviatočné
pivo Zlatý Bažant v limitovanej edícii budete môcť
v premiére vychutnať v približne 400 prevádzkach na
celom Slovensku.
Sto
ľudí, sto chutí
Chute sa nemenia len od
človeka k človeku, vplyv na chuťové poháriky
má aj ročné obdobie. Po letných
šalátoch a ľahkých pokrmoch majú
ľudia tendenciu dopriať si v chladných mesiacoch výdatnejšie jedlá
a neboja sa experimentovať s chuťami, vôňami
či receptami. Chuťové gurmánstvo vrcholí
počas koncoročných sviatkov, kedy si atmosféra priam
žiada niečo nové, iné. A netýka
sa iba jedla, ale určite aj nápojov.
„Podľa našej skúsenosti
si ľudia ku koncu roka radi a často
vychutnávajú chutné jedlá a kvalitné
nápoje v kruhu svojich priateľov a rodiny.
Gurmánsky zážitok z jedla a nápojov
sa v tomto čase stáva aj akousi odmenou, kedy z nás po
náročnom predvianočnom čase opadne stres a doprajeme si aj iné
chuťové lahôdky ako obvykle,
hovorí Marek Ort, executive chef spoločnosti Red Monkey Group, pod
ktorú patrí aj SVET Originálny Pub, vlajková loď značky Zlatý
Bažant.
Tradícia
varenia sviatočného piva Zlatý Bažant
Ku koncoročným tradíciám
a gurmánskym pôžitkom pribudla v posledných rokoch aj tradícia
varenia sviatočného piva Zlatý Bažant. "Cieľom
našej tradície je priblížiť milovníkom zlatého moku
tradičné typy pív, ktoré sa na slovenskom trhu bežne nevyskytujú,
a ktoré obohatia ich sviatočný stôl,
hovorí Zuzana Putalová, brand manager značky Zlatý Bažant. Nielen
pivní gurmáni si tak môžu každý rok rozšíriť svoje znalosti
a dozvedieť sa viac o rôznych pivných špecialitách priamo vo svojom
pube či v pohodlí svojho domova. Pri výrobe sviatočného piva sa
Zlatý Bažant pridržiava tradície starých majstrov pivovarníkov, ich
umenia varenia a správneho času zrenia, ktoré spája s modernou kvalitou.
Výsledkom je tak vždy skutočné majstrovské dielo. Minulý rok si
pivní gurmáni mohli vychutnať špecialitu Zlatý Bažant Porter,
dva roky predtým nám zase zachutilo pšeničné pivo, ktoré je obľúbené
najmä v Belgicku, Nemecku a Rakúsku.
Tento rok však siahol
Zlatý Bažant naozaj hlboko do histórie pivovarníckeho remesla
Počas sviatkov si budete môcť pripiť pivom, výroba ktorého sa
datuje až do 14. storočia. Unikátna chuť limitovanej edície sviatočného
piva Zlatý Bažant bude odhalená už doslova o niekoľko dní - od
28. októbra bude k dispozícii v približne 400 puboch na celom Slovensku.
Zdroj:
Heineken Slovensko
Zdieľajte správu vo Vašej obľúbenej sociálnej sieti: