Pivovar Steiger registruje pozitívny vývoj v predaji všetkých pív
Publikovan: Streda, 21.04. 2010 - 13:21:43 Vec: Steiger
Vyhne (21. apríla 2010)
- Pozitívny
vývoj v predaji všetkých pív distribuovaných pivovarom STEIGER, a.s.,
Vyhne, od začiatku tohto roka, sa premietol aj do ekonomiky pivovaru.
STEIGER
uzavrel 1.štvrťrok 2010 s podobnými celkovými tržbami ako vlani, ale
s vyšším ziskom ako za rovnaké obdobie roku 2009. Zatiaľ čo začiatok
tohto
roka bol slabší, marec bol výnimočne silný. Celkové výnosy pivovaru za tento mesiac
narástli oproti minulému
roku o 24,8 %, pri náraste tržieb za tovar o 50% a za tovar z vlastnej
výroby o 15,5%.
Pokračovanie priaznivého trendu ? ,,Pokiaľ bude priaznivý
trend pokračovať
v ďalšich mesiacoch, signalizovalo by to koniec krízy odbytu piva. Vyhniansky
pivovar je významným distribútorom importovaných značiek Budvar, Zubr
a Litovel na slovenskom trhu a okrem toho vyrába vlastné
i privátne pivá na čele so značkou STEIGER. Objem predaja všetkých týchto
pív za prvý štvrťrok 2010 dosiahol spolu 51 623 hektolitrov (hl), čím sa
v porovnaní s rovnakým obdobím roku 2009, zvýšil na 102 percent, ale
ziskovosť firmy sa zvýšila ešte viac. Svedčí to o priaznivom vývoji na
trhu, keď pivovarníctvo dostáva šancu pozviechať sa z minimálnej
ziskovosti, ktorá nestačí ani na prostú reprodukciu. Kríza škodí celému
odvetviu aj tým, že pivovary nemohli vytvárať dostatok zdrojov na potrebné
investície. Našou filozofiou je vytvorený zisk opätovne reinvestovať na
udržanie a zvyšovanie kvality produkcie“,konštatoval vedúci marketingu pivovaru
STEIGER Emil
Mihálik. Steiger si zachoval ziskovosť i podiel na
trhu Dodal,
že STEIGER prešiel krízou pomerne dobre, zachoval si ziskovosť i podiel na
trhu. Vďačí za to aj tomu, že slovenskí pivári uprednostňujú klasickú prirodzenú,
horkastú a hlavne plnú chuť s doznievaním všetkých prírodných
surovín. ,,Práve náročná klasická výroba
varením každej stupňovitosti zvlášť, s otvoreným kvasením v spilkách a
hlavne dlhodobým zrením v ležiackých pivniciach, je pre pravú
pivnú chuť nenahraditeľná. A takáto výroba spája všetky pivá ktoré
STEIGER vyrába vo Vyhniach, ale aj dováža a distribuuje vo svojej
sieti. Cesta za kvalitou pri zachovaní rozumnej ekonomiky by sa mala
z dlhodobého hľadiska vyplatiť“, uzavrel E.Mihálik. STEIGER je
najstarším slovenským pivovarom STEIGER je
najstarším slovenským pivovarom s bohatou tradíciou a takmer
nepretržitým varením od roku 1473. Pivo sa v ňom varí na
najmodernejších výrobných zariadeniach, ale stále klasickým postupom
otvoreného a dlhodobého kvasenia. Dvojstupňové kvasenie v spilkách
a ležiackých tankoch, s dlhodobým ležaním, dáva pivu jedinečnú,
vyvážene horkastú chuť. STEIGER je čisto prírodný produkt, uvarený
z pramenitej vody zo Štiavnických vrchov, kvalitného moravského jačmenného
pivovarníckeho sladu a najlepšieho chmeľu zo žateckej oblasti.
STEIGER si aj vo vlaňajšom krízovom roku udržal si ziskové hospodárenie a
dokonca zvýšil celkové tržby zo 14,07 mil. eura na 14,14 mil. eura, pri výstave
180-tis. hl piva z vlastnej produkcie.
Zdroj:
Steiger
Zdieľajte správu vo Vašej obľúbenej sociálnej sieti:
|
|