Vysoké Tatry
(16. apríl 2010) - Chute z celého sveta dorazili do Vysokých Tatier.
Odteraz až do polovice mája si hostia reštaurácie Grand Restaurant v
Grand Hoteli Kempinski High Tatras budú môcť pochutnať na exotických
mäsových delikatesách z Austrálie, Severnej Ameriky a Afriky. Chuť
Austrálie Vám priblíži mäso z tasmánskej kengury či pštrosa, Severnú
Ameriku zastupuje bizón z Rocky Mountains a africké chute predstavia
kudu veľký a antilopa z Kene. Všetky tieto špeciality sú vo
svete považované za delikatesy a vyznačujú sa výnimočnou nutričnou
hodnotou, a preto aj rastúcou popularitou.
Mäso z kengury má
málo nasýtených tukov, je bohaté na proteíny, zinok a železo
Pštros a
bizón majú málo tuku a cholesterolu, vysoký obsah kalcia, proteínov a
železa, chuťou sú podobné chudému hovädziemu mäsu. Kudu a antilopa
chuťovo skôr pripomínajú divinu a tiež patria medzi chudé mäsá.
Antilopie mäso sa považuje za jedno z najvyberanejších a najlepších.
„Čerešničkou“na tejto exotickej kolekcii je krokodíl, biele mäso s
jemnou chuťou popisovanou ako niečo medzi kuracinou a krabom. " hovorí
šéfkuchár Gerald Vorreiter, nadšený z mimoriadnej zostavy na jeho grile.
Grand Hotel
Kempinski High Tatras bol po komplexnej rekonštrukcii otvorený v máji
2009
Nachádza sa v nádhernom prostredí Vysokých Tatier, v
bezprostrednej blízkosti Štrbského plesa, vo výške 1351 m.n.m. Hotel
ponúka ubytovanie v 98 priestranných izbách a apartmánoch, vynikajúcu
kombináciu slovenskej a medzinárodnej kuchyne, konferenčné priestory s
najmodernejšou technikou a jedno z najlepších a najkrajších Kempinski
The Spa v Európe s rozlohou 1300 m2.
Zdroj:
Grand Hotel Kempinski High Tatras
Zdieľajte správu vo Vašej obľúbenej sociálnej sieti: